Tørretumbler symboler: Sådan aflæser du dem

Tørretumbleren er en uundværlig hvidevare i mange hjem, men nogle gange kan det være svært at tyde de forskellige symboler i tøjet.
Her gennemgår vi de forskellige symboler og deres betydning, så du kan få mest muligt ud af din tørretumbler.

Tørretumbler symboler
Billede: Freepik.com

Symbol med 1 prik:

Dette symbol viser, at tørretumbleren er egnet til at tørre sarte tekstiler, som f.eks. silke eller uld. Tørretumbleren vil tørre på en lavere temperatur og med en kortere tørretid for at beskytte de sarte materialer.

Symbol med 2 prikker:

Dette symbol viser, at tørretumbleren er egnet til at tørre mere robuste materialer, som f.eks. bomuld eller linned. Tørretumbleren vil tørre på en højere temperatur og med en længere tørretid for at sikre, at tøjet bliver helt tørt.

Symbol med 3 prikker:

Dette symbol viser, at tørretumbleren er egnet til at tørre ekstra robuste materialer, som f.eks. håndklæder eller sengetøj. Tørretumbleren vil tørre på den højeste temperatur og med den længste tørretid for at sikre, at tøjet bliver helt tørt og fri for fugt.

Tørretumbler symbol med Udfyldt cirkel:

Dette symbol viser, at tørretumbleren er egnet til at tørre tøj med en normal tørretid. Dette er det mest almindelige symbol, og det betyder, at du kan tørre stort set alle typer tøj i tørretumbleren.

Tørretumbler symbol med Kryds over:

Dette symbol betyder, at tørretumbleren ikke må bruges til at tørre tøj. Dette kan f.eks. være tilfældet, hvis tøjet ikke tåler tørretumbling eller er for sart til at blive udsat for varme.

Husk altid at læse tørreanvisningerne på dit tøj, inden du putter det i tørretumbleren, så du kan sikre, at det bliver tørret korrekt. Ved at kende symbolernes betydning kan du også optimere brugen af din tørretumbler og få mest muligt ud af maskinen.

Jeg håber, at dette blogindlæg har været nyttigt og har besvaret dine spørgsmål om tørretumbler symboler. Ønsker du at vide mere om andre symboler heriblandt vaskesymbolerne, så læs vores blogindlæg om vaskemærker her.

Vi har også skrevet et indlæg, der omhandler hvad det koster at bruge en tørretumbler.

WhiteOn vaskemaskiner