Hvor lang tid holder en vaskemaskine?

En billig vaskemaskine holder typisk i 3-5 år, hvor en vaskemaskine af højere kvalitet oftest holder længere tid.

Vaskemaskiner er bygget til ikke at kunne repareres.

Spørger man den Østrigske ekspert Sepp Eisenriegler som har været direktør for reparations- og servicecenter R.U.S.Z i mere end 20 år. Så falder den gennemsnitlige levetid år for år. Han mener at der er en kultur hvor man køber billigt ind, men går i stykker efter 3-5 år.

Han siger også at hvis man vil have rent tøj i 20 år, men køber en billig vaskemaskine, så skal du i gennemsnit bruge 7 vaskemaskiner.
En årsag til at de billige vaskemaskiner ikke holder i længere tid, er fordi de ikke er bygget til at blive repareret når de går i stykker.
Før i tiden var det helt normalt at en vaskemaskine holdte i mange år, gerne 14 år eller mere endda.
Men det er ikke realiteten for dagens vaskemaskiner.

Skraldeplads

Der bliver smidt brugbare vaskemaskiner ud i massevis

Køb-og-smid-væk-kulturen er for mange den almindelige måde at handle på. Det kan ofte ikke betale sig at få en reparatør ud.
Rigtig mange reparatører skal have et gebyr, bare for at konstatere fejlen, hvilket vi godt forstår, det er jo arbejdstimer. Og efter en bekostelig reparation er der stadig ikke garanti på maskinen, så den kan gå istykker igen ugen efter.
Denne forretningsmodel gør det svært for mange at vælge den bæredygtige vej.

” Vi har haft ringet til en reparatør, og han sagde, at det ikke kunne svare sig. For det koster 500 kr. for at komme ud og kigge på den, og hvis det så ikke kan laves alligevel, så skal vi alligevel give 500 kr., siger John til Kontant ”

Sådan siger John imens han er i gang med at smide en vaskemaskine ud, der har masser af liv i sig, men trænger til en kærlig hånd. Maskinen er ikke mere end 4 år gammel.  

Kontant snakkede også med en medarbejder fra genbrugspladsen og hun siger følgende:

Jeg har været her i 19 år, og jeg har selvfølgelig kunnet se, at vi får mere og mere elektronik i forhold til da jeg startede. Folk synes, det er for dyrt at få det lavet kontra at købe nyt. Og det er jo lidt ærgerligt ”

” Men hvad skal du gøre? Skal du få en servicemand ud og betale måske to gange hvad en ny maskine koster på tilbud? Jamen det er der jo ingen normale mennesker, der gør.”

(Anette til kontant – medarbejder på en genbrugsplads)

Det er præcis denne kultur som WhiteOn vil gøre op mod.
Vi mener ikke det kan være rigtigt at man ikke kan få en vaskemaskine til en god pris, og samtidig være bæredygtig.

Kilder fra: Dr.dk

Livstidsgaranti hos WhiteOn

COWI's model til den klimavenlige løsning

Et af vores tiltag mod køb-og-smid-væk-kulturen er at tilbyde livstidsgaranti på alle vores hvidevarer. Det koster ikke ekstra og så kan du have god samvittighed.

Livstidsgarantien indebærer garanti så længe du har vores produkt. Det gælder både produktionsfejl eller lignende, men også uforudsette hendelse, som f.eks. en stoppet pumpe, hvilket ikke er dækket under den normale reklamations ret.

Vores livstidsgaranti forebygger det antal af hvidevarer der bliver smidt ud, som ifølge COWI er det bedste man kan gøre for klimaet.

Hele vores forretningsmodel følger COWI’s model for bæredygtigt forbrug.

Vi har skrevet blogindlæg tidligere der handler om køb-og-smid-væk-kulturen, der beskriver den forbrugsdrevet verden vi lever i, i dag.
Her bliver der blandt andet skrevet at de traditionelle forhandlerere kun skal sørge for at produktet holder i 2 år, hvor det efterfølgende er forbrugernes eget problem.
Vi mener ikke at man skal stille forbrugerne i en dårlig position, når de har valgt at handle der og støtte deres forretning.
Vi mener klart at ansvaret skal vendes om, så forhandleren er ansvarlig for at give deres kunder gode produkter.

Hvis du kunne lide vores blogindlæg om vaskemaskiners levetid, vil du måske også kunne lide vores relaterede blogindlæg:
Vores ultimative guide til vaskemaskiner
Sådan blev vaskemaskiner til noget, vi køber og smider væk

Vores vaskemaskiner

WhiteOn vaskemaskiner