Fra køb-og-smid-væk til bæredygtighed

Den spæde start på en bæredygtig løsning, som også er billig
Bæredygtig vaskemaskine fra WhiteOn

Vi lever i en forbrugsdrevet verden

I vores bedsteforældres tid kunne en vaskemaskine køre i 30 år – ikke problemfrit, men den blev repareret, og så kørte den igen. Hvilket er et godt eksempel på en bæredygtig vaskemaskine. I dag er der typisk to muligheder, når vaskemaskinen eller tørretumbleren går i stykker:

Du kan reparere maskinen selv, men i takt med at tingene er blevet mere højteknologiske, er det blevet sværere at gennemskue, hvad fejlen skyldes og finde den rigtige løsning.

Eller du kan gøre som flertallet, der ikke har tid i en travl hverdag, så de kasserer maskinen og køber en ny. Resultat er, at mængden af kasserede vaskemaskiner og tørretumblere stiger stærkt år for år. Der er ofte tale om maskiner, som forholdsvis nemt kunne komme op at køre igen.

En vaskemaskine skal være over 20 år gammel, før det er bæredygtigt at kassere den

Egentlig ved du sikkert godt, at det ikke er en bæredygtig løsning at kassere en vaskemaskine eller tørretumbler, første gang den går i stykker. Det er heller ikke billigt, når du skal ud og have en ny maskine i en god kvalitet. Mere end halvdelen af en vaskemaskines CO2-aftryk kommer fra produktionen og transporten.

50% af en vaskemaskinens samlede CO2 udledning der allerede er sket før du vasker første gang.

Nye vaskemaskiner har et lavere energiforbrug end dem, der er 5 år gamle. Men ikke nok til at modsvare den mængde CO2, der bliver udledt, når den nye maskine produceres og transporteres. Det er faktisk godt 50% af en vaskemaskinens samlede CO2 udledning der allerede er sket før du vasker første gang. Din vaskemaskine skal være mere end 20 år gammel, før den nye maskine ville have et så meget lavere energiforbrug end den gamle maskine, at den ville være CO2-neutral. Det er bare ikke nemt i en travl hverdag at skulle tænke på bæredygtighed, når ungerne også skal have rent tøj på i morgen.

En nem, billig og bæredygtig vaskemaskine

De traditionelle forhandlere af hårde hvidevarer skal kun sørge for, at vaskemaskinen eller tørretumbleren holder i 2 år. Derefter er det forbrugerens problem, hvis den går i stykker. Hvis vi i stedet vender ansvaret om, kan forbrugeren slippe for at stå med hovedpinen, når en vaskemaskine eller tørretumbler går i stykker. Samtidigt ville det give producenterne og forhandlerne et incitament til at levere maskiner, der holder længere og nemt kan repareres.

…forbrugeren slipper for at stå med hovedpinen, når en vaskemaskine eller tørretumbler går i stykker.

WhiteOn har fundet en løsning, hvor det kan lade sig gøre at få en bæredygtig vaskemaskine. Resultatet er, at du får en vaskemaskine eller tørretumbler med livstidsgaranti til en billig pris. Hvis maskinen skulle gå i stykker, reparerer vi den eller skifter den ud, så du altid har en maskine, der virker. Du får en kvalitetsmaskine med stor kapacitet, som passer både til store og til små familier. Med WhiteOn slipper du for alt besværet. I sidste ende handler det jo ikke om vaskemaskinen eller tørretumbleren, men om at du altid har rent tøj.

Har du lyst til at se hvad vi hos White on kan tilbyde? Så klik her. Hvis du gerne vil læse flere relevante blogindlæg, så klik her.

Bæredygtig vaskemaskine fra WhiteOn er med til at redde klimaet